GİF Young Fellows Programı
2024 Dönemi İlk Toplantı
6 Ocak 2024
Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen üniversitelerinde lisans eğitimlerini sürdürmekte olan öğrencileri uluslararası ilişkilere dayalı ve küresel konuları özgürce, akla dayalı ve yapıcı bir üslupla tartışabilecekleri ve sorgulayabilecekleri bir platformda buluşturmak için tasarlanmış olan ve 2020 senesinde yeniden yapılandırma amacıyla faaliyetlerine ara verilen GİF Young Scholars Programı, 2022 yılında yeni içeriği ve formatı ile GİF Young Fellows Programı olarak hayata geçirilmiştir.
GİF Young Fellows Programının 2024 döneminin ilk toplantısı, 6 Ocak 2024 tarihinde GİF ofisinde gerçekleşmiştir. GİF İcra Komitesi Başkanı Büyükelçi (E) Selim Yenel’in açılış konuşmasının ardından katılımcılarımız GİF Young Scholars programının iki eski mezunu eşliğinde verimli tartışmalar yürütmüşlerdir.
Stanford Üniversitesi’nde MBA eğitimine devam eden, McKinsey & Company Eski Danışmanı Mehmet Yalçın Aydın’ın (Young Scholars’12) moderatörlüğünde gerçekleştirilen ilk tartışma oturumunda “Teknolojik Tekillik” başlığı ele alınmıştır. Hızla gelişmekte olan yapay zeka temelli ve vücuda entegre edilebilir teknolojilerin, yakın gelecekte ulaşabileceği noktalar ile beraberinde insanlık için getirebileceği riskler ve kazanımlar tartışılmıştır.
“Yapay Zeka ve Hukuk” konusuna odaklanılan ikinci oturumda, katılımcılar, İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi Zeynep Ülkü Kahveci’nin (Young Scholars’12) moderatörlüğünde özellikle yapay zeka sistemlerinin yönetişiminde benimsenmesi gereken yaklaşım ve kullanımının etik ve hukuki sorumlulukları üzerine detaylı tartışmalar gerçekleştirmişlerdir.
GİF üyesi ve Mentoro Platform’da Danışman Ortak olarak faaliyet gösteren Mustafa Kılıçaslan, konuk konuşmacı olarak yer aldığı toplantının son bölümünde öğrencilerle birlikte teknolojik dönüşüm üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirmiştir.