GİF Young Fellows Programı
2022-2023 Dönemi
Birinci Toplantı
Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen üniversitelerinde lisans eğitimlerini sürdürmekte olan öğrencileri uluslararası ilişkilere dayalı ve küresel konuları özgürce, akla dayalı ve yapıcı bir üslupla tartışabilecekleri ve sorgulayabilecekleri bir platformda buluşturmak için tasarlanmış olan ve 2020 senesinde yeniden yapılandırma amacıyla faaliyetlerine ara verilen GİF Young Scholars Programı, 2022 yılında yeni içeriği ve formatı ile GİF Young Fellows Programı olarak hayata geçirilmiştir.
Programın 2022-2023 döneminin ilk toplantısı, 24 Aralık 2022 tarihinde Galatasaray Üniversitesi Ortaköy Yerleşkesinde gerçekleştirilmiştir. Galatasaray Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi (GSÜ-SAM) ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, GİF İcra Komitesi Başkanı Büyükelçi (E) Selim Yenel ve GSÜ-SAM Başkanı ve GİF üyesi Dr. Öğr. Üyesi Tolga Bilener açılış konuşmalarını yapmışlardır.
GİF Young Scholars Programı 2012 mezunu Mehmet Yalçın Aydın’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen ilk tartışma oturumunda “Teknolojik Tekillik” başlığı ele alınmıştır. Hızla gelişmekte olan yapay zeka temelli ve vücuda entegre edilebilir teknolojilerin, önümüzdeki 30 yıl içerisinde ulaşması muhtemel noktalar göz önünde bulundurularak insanlık için yaratabileceği riskler ve kazanımlar tartışılmıştır.
GİF Genç Akademisyenler Programı 2020 mezunu ve GİF üyesi Dr. Cevat Giray Aksoy’un moderatörlüğünde gerçekleştirilen ikinci oturumda, günümüzde yaşanan zorunlu göç hareketlerinin bağlı olduğu küresel dinamikler sosyal, toplumsal ve ekonomik perspektiften ele alınmış; teknoloji alanındaki gelişmelerin göç yönetişimi üzerinde oluşturduğu ve gelecekte oluşturabileceği muhtemel etkilere değinilmiştir.
GİF Üyesi ve Vestel Ventures Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Ultav, konuk konuşmacı olarak katılım gösterdiği toplantıda “Değişim Yönetimi ve Teknolojinin Yeni Dönemdeki Yeri” başlıklı bir konuşma gerçekleştirmiş ve katılımcıların sorularını yanıtlamıştır.